Saturday, December 09, 2006

Walvissen..!!


Bericht vanuit Puerto Madryn, waar het 25 graden is en dat super de luxe en mooi ligt aan de Atl. Oceaan.
Het is hier verrassend voorjaar, als je op de vaste wal bent. Gisteren op het schip en op het schiereiland Valdés (natuurreservaat zo groot als Overijssel ongeveer!!) was het fris en moest je weer “ laagjes” aan, zoals dat hier heet.
We hebben gisteren walvissen gezien, zo enorm groot dat het wel een duikboten leken… ongelooflijk. Er waren er niet meer zo heel veel, de meeste zijn al weer op trek naar zuidelijker wateren, maar deze waren nog niet klaar met pakken. Ze lagen zo´n beetje te dobberen, af en toe kwamen ze in bijna volle lengte boven water.
Foto´s daarvan maken was niet te doen, het schip ging op en neer en er kwamen enorme golfven over boord. Best eng zo af en toe.
Ik bedacht maar steeds dat als er zo´n boot om zou slaan dat de company dan wel kon inpakken…. En gelukkig is alles goed afgelopen.

We zagen daarna nog zeeolifanten vadsig en lui op het strand liggen, in hondertallen…. De meeste daarvan waren ook weer weg naar andere wateren.
Het meest opvallende bij al die fauna is eigenlijk dat de hele omgeving onbebouwd is… nergens hotels, flats, auto´s of andere uitingen van de beschaving… gewoon NIKS… geen asfaltweg ook, soort stenige wegen, die veel stof doen opwaaien.
We hadden tussendoor 2 uur tijd om te lunchen in een soort berghut aan de Oceaan.. simpel maar lekker en maakten toen een heerlijke wandeling over een pad boven het strand waar de zeeolifanten lagen.
Al met al een onvergetelijke dag, wel lang en vermoeiend, maar alles de moeite waard.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home