Friday, December 01, 2006

Naar het zuidelijkste zuiden


Vanuit Calafate vlogen we gisteren naar Ushuaia, gelegen in de provincie Tierra del Fuego in het uiterste zuiden van Argentinië. Hierna houdt de wereld op en kom je in Antarctica.
Ushuaia is de zuidelijkste stad van de wereld, 15.000 inwoners.

Het is een gezellige havenstad, met veel bedrijvigheid en een goed geregeld centrum voor toeristische activiteiten.
Ons hotel ligt aan de haven, vlak bij het centrum van de stad. Het is hier koud en het waait overal behoorlijk, zodat de vele kroegjes en barretjes een welkom punt zijn als je "de stad" in gaat om de handschoenen en de pet of muts, die je was vergeten, alsnog aan te schaffen.
Er zijn veel sportzaken met bergschoenen, rugzakken een aanverwante artikelen; de prijzen voor dit soort artikelen zijn lager dan bij ons, de merken zijn gelijk: North Face, Salomon, Nike, Lowa etc.

Vandaag maakten we een dagexcursie die bestond uit een "trekking" langs het Beagle kanaal met daarna een tocht per kano over hetzelfde water. Dit kanaal (een natuurlijk kanaal, niet gegraven) is de verbinding tussen de Atlantsiche Oceaan en de Pacific.
De trekking erlangs was ruim drie uur flink doorstappen over redelijke paden, soms met keien, boomwortels, houten trappen en glibberige stukken. Steeds prachtige vergezichten op de laatste besneeuwde bergtoppen van de Andes en steeds het zicht op het lichtgroene zoute water van het Beagle kanaal.

We waren in gezelschap van een jong Spaans stel dat op huwelijksreis was (Spanjaarden) en een gids plus chauffeur. Met name de jonge gids Juan had veel zorg voor Dick die met zijn gebroken hand toch wat moeilijker liep. Dicks stoere stok was een absolute uitkomst en hij heeft der tocht prima volbracht.
Na de lunch (in de open lucht broodjes met mayonaise, ham en kaas) gingen we in de kano. Dick haakte af, maar de rest durfde het avontuur aan... en dat was het ook.
Daarom moest ik met de chauffeur in de kano, die al begon met de morbide opmerking dat slechts 1 op de 3 omsloeg..!!
Achteraf was hij onder de indruk van de prestaties van ons Nederlanders.
Al met al was het een perfecte dag, ondanks de wind, de kou en af en toe de regen....

Morgen schepen we in op de Mare Australis, om 5 dagen te gaan varen... mini-crucero noemen ze dat hier. Meer inforamtie daarover hier: http://www.australis.com/EN/videos-google.php

0 Comments:

Post a Comment

<< Home