Thursday, December 07, 2006

De mini-cruise


Van 2 tot 6 december hebben we een boottocht gemaakt op de Via Australis, een klein cruise-schip.
We hebben gevaren in het Beagle kanaal, in de straat van Maggelaen en rond kaap Hoorn.
Met name dit laatste was erg interessant voor de Nederlanders aan boord, omdat die doorgang van de Atlantische naar de Stille Oceaan door een Nederlandse expeditie is ontdekt.
Er werd aan boord veel informatie verstrekt over de wateren en over flora en fauna; meestal gebeurde dit ´s avonds of laat in de middag.
De rest van de dag werden we twee keer met een Zodiac (rubber boot) naar de wal gebracht voor een excursie... naar een gletscher, een mooi meer of naar een gebied met bijzondere bloemen, bomen of dieren. Je kon kiezen tussen lange en korte tochtjes, afhankelijk van je sportieve prestaties.
Gisteren werden we afgezet op Isla Magdalena, waar 60.000 pinguins aan het broeden zijn. De jonkies komen medio december uit het ei, maar ik had enorm geluk er toch alvast een te zien. Het is een grijs-wit pluizig bolletje, je kunt er al echt aan zien dat het pinguin is.
Het geheel is ongelooflijk.... je ziet de pinguins overal lopen, ze zijn nieuwsgierig en stoer... schreeuwen veel en hebben het heel druk met naar het water te lopen (in dit geval de straat van Maggelaen) om eten te halen en te zwemmen. Het is merkwaardig dat ze hier iedere jaar terugkomen om te broeden; als de kleintjes een paar maanden zijn vertrekken ze weer en is het eiland leeg... dan liggen de holletjes te wachten tot ze volgende jaar (vaak door dezel.efde!!)paren) weer worden gevuld met 1 of hooguit 2 eieren.

We zijn nu weer in Ushuaia (zuid Argentinië) en vandaag gaan we nog op zeeleeuwenjacht met een catamaran. Morgen vliegen we dan door naar Trelew, een heel eind naar het noorden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home