Monday, December 11, 2006

Buenos Aires


Sinds gisteren in de late middag zijn we in BA, een enorme wereldstad gelegen aan de Río de la Palta (rivier van zilver), waar het 35 graden in de schaduw is... andere koek dan in Trelew (25) en Ushuaia (7)...!! We hebben al vanuit het vliegtuigraampje onze ogen uitgekeken.... wat een stad... wijken als het ware in beetje tussen parken is... veel groen, maar anderzijds enorme hoge flatgebouwen, voor woon en werk zo te zien. Ons hotel ligt in de wijk Retiro, waar ook de Plaza de Mayo is (weet je nog: de moeders met de witte hoofddoeken op donderdagmiddag en -avond... Liesbeth den Uyl en de schrijfster waarvan ik de naam niet meer weet... Bouwhuis of zoiets.

Het hotel ligt op een prima plek en kan zich daardoor permitteren ons te laten uitkijken op een smerige luchtkoker... drinken uit een munten automaat en verder geen service...never mind!

We zijn gisteren meteen de stad in gegaan, door de smalle straatjes met mooie oude koloniale gebouwen... eindeloos veel winkels (vaak open op zondag, niet allemaal) en duizenden Argentijnen aan de wandel met kind en kegel.. tot laat in de avond. Eerst een biertje tegen de hitte (mijn 3 mannen drinken dat met grote regelmaat... oma neemt liever water met zoals dat hier heet " light gas" ... heel weinig prik, prima tegen de dorst). Daarna zijn we naar de Plaza de Mayo gelopen... inmiddels was het donker rn genoten we van de lichtjes.... al met al een geweldige ervaring. Altijd al wilden Dick en ik nog eens naar Argentinië en nu is het zover. De stad is zoveel mooier bewaard gebleven dan bijv. Santiago de Chile, dat vaak werd getroffen door aardbevingen.

Vanmorgen hebben we een city-tour en zullen we ook de wijk Recoleta zien en de rivier...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home