Monday, December 11, 2006

Buenos Aires vervolg


De stadsrit met een bus van deze morgen was een prima manier om de stad een beetje te leren kennen... en dan heb ik het alleen over de ligging van de verschillende wijken.
In de wijk Retiro vind je het mooie gebouw van La Prensa (= pers, ook naam van een dagblad), zie foto hiernaast.
We reden langs La Boca (Boca = mond, wijk gelegen aan de rivier), waar veel toerisme maar ook veel armoede in de bijna sloppen-straten te vinden is. Karakeristieke oude huisjes met veel toeristenprullaria, veel tango-tenten en veel terrasjes.
Daarna langs prachtige parken naar de hogerop gelegen wijken met grote flats voor de beter bedeelden en ambassades, kantoorflats etc.
Overal werkelijk zeer goed verzorgde parken, die gelukkig voor iedereen toegankelijk zijn en die in de weekends druk bezocht worden.
In de middag troffen we Matthijs de Bruijne (zie Google) , een neef van Dick die kunstenaar is en momenteel in BA aan een project werkt. Hij ging met ons in de hele oude metrolijn A naar de beste empanada-tent van de stad en liet ons allerlei gebouwen zien die werden opgeknapt. Hij vertelde heel veel over het dagelijks leven én de problemen van de Argentijnen, met name over de gevolgen van de toestanden van 2001, toen men massaal zijn geld en baan kwijt raakte.

Al met al een goed bestede dag... wel heel erg warm en met name heel erg vochtig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home