Sunday, November 26, 2006

Nationaal park Torres del PaineSinds vrijdag zijn we na een lange vlieg- en busreis aangekomen in Puerto Natales, een klein gat aan de voet van het grote nationale park Torres del Paine.... zie foto hiernaast.
Dit park ligt nog twee tot drie uur rijden van het dorpje af en wordt beheerst door een groot bergmassief met drie toppen die de vorm hebben van torens (torres in het Spaans).
Dit alles temidden van fel blauwe en zachtgroene meren, zo prachtig mooi dat het niet echt lijkt.
Er zijn hier relatief weinig toeristen (het is nog vroeg in het jaar, lente !).
Je doet alles per minibus of grote bus.... er wordt geklommen, gekanood (nieuw NL woord) en gewandeld voor meerdere dagen. Jammer genoeg zit dat er voor ons niet meer in.
Gisteren verkenden we het park voor het eerst, vandag nog een keer, maar nu met eigen vervoer en dat was eigenlijk veel leuker. We liepen rond een geheel en al verlaten meer... dwars door stenen die waren aangeslagen met zout. Het water was staalblauw, er vlogen condors boven ons hoofd en er lagen tal van botjes (van lammetjes), die de condors lekker hadden kaalgevreten. such is life in de natuur.
Er zijn hier heel veel schapen, die toebehoren aan "estancias" (ranches) die zo groot zijn als de hele NO polder bij ons; allemaal privébezit....

Dit gebied van Chili is 100% Patagonia en loopt over in Argentinië, waar we morgen met de bus heen gaan. het is een rit van ongeveer 5 uur, met natuurlijk weer een enorm oponthoud aan de grens, dat leren ze hier nooit af...:-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home